Vzpomínky havířů ožijí na programu pro celou rodinu

2024-04-18 08:26:53 Autor: Hornické muzeum Příbram, Mgr. et Mgr. Stanislava Charvátová ©

Hornické muzeum Příbram připravilo na víkend 27. 4.–28. 4. oblíbený program pro rodiny s dětmi od 3 let, který se bude odehrávat v areálu dolu Anna. Jak jeho název „Dědo, jak to tenkrát bylo?“ napovídá, hlavní náplní budou vzpomínky na práci a život horníků na Příbramsku.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

Dědo, jak to tenkrát bylo?
(Foto Hornické muzeum Příbram)

Bývalí horníci návštěvníky zavedou zejména do 2. poloviny 20. století, zmíní se ale i o starších dobách. Interaktivní a přívětivou formou se zde děti i dospělí dozví mnoho zajímavých informací od pamětníků, svezou se důlním vláčkem, prohlédnou si část zdejšího podzemí a také nádherný parní těžní stroj.

Muzeum tuto akci doporučuje nejen rodičům s dětmi, ale i prarodičům – někteří z nich pojednávanou dobu v Příbrami zažili, jiní o ní možná slyšeli vyprávět své blízké.

Začátek programu je vždy v celou hodinu, první začíná v 9:00, poslední v 16:00. Vzhledem k omezené kapacitě vláčku lze doporučit předchozí rezervaci na čísle 318 630 149.

Vstupné činí 60 Kč, jako bonus dostanou návštěvníci možnost zúčastnit se navazující prohlídky podzemí za sníženou cenu 10 Kč.