O víkendu začíná nová sezóna turistických vlaků

2024-03-20 06:38:05 Autor: Mgr. Jaroslav Hodrment ©

O víkendu 23. a 24. března 2024 bude na železnici ve Středočeském kraji zahájena turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás se mohou těšit na tradiční jízdy do turisticky atraktivních míst, ale i na některé nové trasy. Podobně jako v minulém roce bude od 9. července do 22. srpna provoz Cyklohráčku rozšířen o úterní a čtvrteční jízdy.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

Příbramské nádraží.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Vlak v tyto dny vyrazí do dalších míst nejen ve středních Čechách a cestující tak mohou tímto vlakem zavítat např. do Dobříše, Českého Šternberka, Kácova, Lužné u Rakovníka, Mladé Boleslavi či Nelahozevsi. Celkem se bude jednat o 14 vlakových výletů.

I v letošní sezóně budou České dráhy vypravovat o víkendech a státních svátcích v období od 23. března do 28. října 2024 vlak Český ráj. Ten zaveze cestující z hlavního města na výlet nejen za Rumcajsem do Jičína, ale i do oblasti Prachovských skal nebo Hruboskalska. Vlak je určen pro pěší i cykloturisty a letos bude nově odjíždět z pražského hlavního nádraží v 8:54 hod.

Jezdit bude také vlak Cyklo Brdy, který ve stejném období sveze výletníky a cykloturisty nejen do malebné přírody Brd, ale i do hornického města Příbram nebo na zámek v Březnici a Blatné. Vlak bude odjíždět z Prahy hl.n. v 8:19 hod.

V letošním roce budou opět vypravovány výletní vlaky v období od 27. 4. do 29. 9. mezi Březnicí a Rožmitálem pod Třemšínem. Ve stanici Březnice bude možné využít návaznosti na vlak Cyklo Brdy, a to v obou směrech.

Turisté tak mohou s využitím těchto vlaků navštívit zajímavosti města Rožmitálu pod Třemšínem, ale i poznávat okolní malebnou přírodu Brd.

(Zdroj: Středočeský kraj)

Zámek v Březnici.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)
Zámek v Rožmitálu pod Třemšínem.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)