Zahájení rekonstrukce v Milínské ulici v Příbrami se o měsíc posune

2021-07-29 08:46:13 Autor: Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Potřebné práce na komunikacích s sebou přináší dopravní omezení a uzávěry. Zásadní komplikací v dopravě bude výměna vodohospodářského majetku v Milínské ulici, která zasáhne také část ulice Dlouhá.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

Parkoviště Na Flusárně.
Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Zahájení zmíněné rekonstrukce, která bude rozdělena do tří etap a na několik měsíců zásadně omezí dopravu, bude o měsíc posunuto. Práce budou koordinovány tak, aby nedošlo k dalšímu omezení autobusové dopravy, která je nyní v době rekonstrukce mostu u Dolejší Obory, realizované Ředitelstvím silnic a dálnic, z části vedena právě Milínskou ulicí.

„První etapa výměny vodohospodářského majetku se dotkne spodní části Dlouhé ulice, úseku od Milínské ulice po Komenského náměstí. Její realizace bude probíhat zhruba do poloviny listopadu, tedy do doby, kdy budou dokončeny práce na kruhovém objezdu u Dolejší Obory. Po otevření zmíněné okružní křižovatky a vrácení autobusové dopravy na běžné trasy se práce na výměně VHM posunou již přímo do Milínské ulice, která po dobu trvání druhé a třetí etapy bude neprůjezdná. K posunu zahájení stavby se tedy přistupuje především proto, abychom předešli dalším komplikacím v provozu autobusové dopravy,“ uvedl k posunu zahájení prací starosta Jan Konvalinka.

V rámci jednotlivých etap bude Milínská ulice uzavřena. Ve druhé etapě budou práce probíhat v úseku od křižovatky ulice Dlouhá po Alešovu a ve třetí etapě pak mezi křižovatkami ulic Alešova a Mixova.

„Z důvodu velkého provozu těžké techniky, manipulace s materiálem a potřeby vytvoření skladových deponií není možné tyto práce provádět za běžného provozu, s čímž souvisí také vyparkování vozidel a částečné uzávěry parkoviště. Pro obyvatele Milínské ulice bude po dobu rekonstrukce uvolněno parkoviště na Flusárně, které do nedávna využívali především řidiči nákladních vozidel,“ dodal starosta s tím, že pro řidiče kamionů je v provozu soukromé parkoviště nacházející se v ulici V Lukách.

Eva Švehlová, DiS.
tisková mluvčí