Alkohol za volantem se nevyplácí

2021-07-08 08:44:52 Autor: PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Během pěti dnů došlo ke třem nehodám, kdy byli řidiči pod vlivem alkoholu. Dne 3. července ráno havaroval v katastru obce Cetyně 40letý muž. Najel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem značky Škoda Octavia. Oba motoristé a dva spolujezdci utrpěli při střetu automobilů zranění.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

(Ilustrační foto archiv)

Jak se následně ukázalo, 20letý řidič octavie byl pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška u něj vykázala více než dvě promile. Hmotná škoda činila čtvrt milionu korun.

Dne 5. července naboural ve večerních hodinách v katastru obce Štětkovice 19letý cyklista na elektrokole. Vyjel vlevo na krajnici, kde narazil do betonové patky sloupu telefonního vedení a poté spadl do příkopu. Zraněného muže převezla sanitka do nemocnice. Provedená dechová zkouška u něj byla pozitivní s výsledkem 2,8 promile.

Ve středu 7. července pak havaroval krátce po půlnoci 28letý motorista, a to v obci Klučenice. Na parkovišti u kempu nezvládl couvací manévr a narazil do boku zaparkovaného auta. Snažil se z místa nehody ujet, spletl si však odbočku a musel zastavit před zavřenou závorou, kde mu svědci události zamezili v odjezdu a přivolali policii. Policisté zjistili, že muž je pod vlivem alkoholu, naměřili u něj 1,5 promile.