Nehodovost na Příbramsku

2021-07-02 07:16:19 Autor: PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Během prvního pololetí letošního roku řešili příbramští policisté 603 dopravních nehod, což je o 67 méně než v loňském roce a o 210 méně v roce 2019. Zemřeli dva lidé a deset osob utrpělo těžká zranění. Třicet motoristů, kteří způsobili nehodu, bylo pod vlivem alkoholu.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

(Ilustrační foto archiv)

Celkem 134 karambolů zavinila zvěř. Na dopravních prostředcích vznikla škoda, která činila více než 32 milionů korun. Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy a poté nepřiměřená rychlost.

Za měsíc červen evidují policisté na Územním odboru Příbram 135 nehod, jedna osoba byla přepravena do nemocnice s vážným poraněním a 34 lidí se zraněním lehčího charakteru. Bohužel při jedné nehodě vyhasnul lidský život. Nehoda se odehrála 9. června v Příbrami, došlo zde ke střetu nákladního automobilu a motocyklu.

Vlivem nepříznivého počasí dne 29. června, kdy byl silný nárazový vítr, bouřka a déšť, popadaly přes některé silnice vyvrácené nebo polámané stromy. Do dvou z nich narazili motoristé. První událost se stala po deváté hodině večerní v obci Sedlčany, kdy do stromu havaroval 33letý řidič. Při nehodě vznikla škoda ve výši sto tisíc korun. O půl hodiny později se stala obdobná nehoda v katastru obce Vysoký Chlumec. V tomto případě činila škoda 15 tisíc korun.