Oprava silnice I/4 mezi Milínem a Chrašticemi

2021-07-01 08:45:04 Autor: Ředitelství silnic a dálnic ČR, Mgr. Martin Buček ©

Od začátku zahájení opravy silnice I/4 mezi Milínem a Chrašticemi na Příbramsku jsme si vědomi dopravních komplikací, které sebou přináší oprava za provozu na této vytížené komunikace. V průběhu jednotlivých etap jsme společně se zhotovitelem hledali možnosti akcelerace prací oproti původně plánovanému termínu k 6. 8. 2021.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

(Zdroj foto: Ředitelství silnic a dálnic ČR)

V současné době pracujeme na opravě posledního úseku, který je třeba v rámci celé opravy dokončit a již reálně plánujeme uvedení do provozu opraveného úseku v pátek 30. 7. 2021, tedy o týden dříve než bylo původně v plánu. Stále však hledáme možnosti dalšího zkrácení termínu.

Předstih proti plánu nám tento pátek 2. 7. 2021 také dovoluje přerušit pokládku konstrukčních vrstev vozovky. Po položení ložné vrstvy a jejím vytvrdnutí odstraníme v aktuálně opravovaném úseku dopravní omezení v podobě kyvadlově řízené dopravy a umožníme zde provoz oběma jízdními pruhy (1+1) v režimu průjezdu stavbou s omezením max. povolené rychlosti.

Předpokládáme, že nejpozději od pátku 2. 7. 2021 17:00 hod. do úterý 6. 7. 2021 06:00 hod. zde řidiči projedou bez čekání na semaforech, což jak pevně věříme přispěje k hladkému odjezdu na prodloužený víkend. V úterý v ranních hodinách pak již budeme muset zahájit pokládku obrusné vrstvy vozovky, abychom mohli dodržet harmonogram a opravovaný úsek uvedli do provozu ve slíbeném předstihu.