Kambodža – země starobylých chrámů a prolité krve

2021-04-27 07:25:06 Autor: Katka Nolčová ©

Knihovna Jana Drdy pro vás společně s Markem Kovářem připravila cestovatelskou přednášku "Kambodža – země starobylých chrámů a prolité krve", která bude stále ještě on-line. (Možná už jste zjistili, že tato forma není vůbec špatná...)

Příbram, Příbramsko - Celý článek

Cesta ze Siem Reapu do Roluosb.
(Foto Marek Kovář)

Se svými fotografiemi bude před kamerou sedět Marek Kovář. Informace o jeho vzdělání a aktivitách by byla příliš dlouhá. Krátké a výstižné je ale jeho heslo: „Co nejvíce vidět, za co nejméně peněz".

Kam se společně vypravíme?

Starobylé chrámy v Ankoru si rozhodně zaslouží zastavení. Samozřejmě se podíváme i do typické plovoucí vesnice na jezeře Tonle Sap. Daleko na severu na kambodžsko-laosko-vietnamských hranicích zaskočíme na návštěvu k horským Khmérům, kteří stále žijí tradičním způsobem.

Hlavní město Phnompenh oslní zlatem na královském paláci, ale zarmoutí bídou místních obyvatel. Tomu sekundují místa spojená s krutým řáděním Rudých Khmérů v čele s Pol Potem. Zajímavostí bude vyprávění o kambodžském králi, který jako jediný vladař na světě hovoří plynně česky. Zazní i unikátní hudební skladby složené otcem nynějšího panovníka. Nebude chybět ani opuštěný ostrov a úchvatné pobřeží s bílým pískem na plážích.

Jediné, co je potřeba udělat pro vstup do on-line přednáškové místnosti, je kliknout na tento odkaz https://teams.live.com/meet/9426575879471.

Přednáška začíná 4. května 2021 v 17:00 hodin. Přijďte trochu dřív, ať si uděláte pohodlí.

Siem Reap - restaurace Kulen - představení Apsara Dance.
(Foto Marek Kovář)