Hořovičtí pěvci on-line

2021-04-23 09:24:47 Autor: Květuše Ernestová ©

Také žáci Základní umělecké školy Josefa Slavíka Hořovice z klavírní a pěvecké třídy Květuše Ernestové se v době uzavření českých škol a distančního vyučování nedobrovolně uchýlili do on-line prostoru. Vedle už tradičního studiového nahrávání nalezli motivaci a uplatnění v celostátních uměleckých projektech.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

(Zdroj foto: Květuše Ernestová)

"Cílem vzdělání a moudrosti je, aby člověk viděl před sebou jasnou cestu života, po ní opatrně vykračoval, pamatoval na minulost, znal přítomnost a předvídal budoucnost."
Jan Amos Komenský

Mladší žáci Nicol Racková, Kateřina Labská a Martin Jirák se zapojili do projektu hudební pedagožky a skladatelky Marie Sommerové Dětská Oda na radost. Pod křídly celostátního festivalu ZUŠ OPEN a Nadace Magdalény Kožené zazní letos její úprava ikonicky známé Beethovenovy Ody na radost v čase pandemie v interpretaci žáků základních uměleckých škol z celé České republiky.

Kateřina Labská a Martin Jirák spolu se zkušenými pěvci Pavlínou Vokáčovou, Erikou Řechtáčkovou, Klárou Štochlovou, Veronikou Slavíkovou, Ilonou Žílovou a Filipem Strejcem přispěli svými hlasy do unikátního projektu Unie českých pěveckých sborů ČESKO, ZPÍVEJ!

Benefiční online maraton českých pěveckých sborů, ve kterém vedle krátkých videí zúčastněných těles, zazní také společně distančně nazpívaný jarní jazzový kánon Spring, spring, spring Thomase Gummessona, bude vysílán 6. května 2021 od 18 hodin živě z jazzklubu U Staré paní jazz&Cocktail Club v Praze. Moderátory koncertu budou herečka, zpěvačka a ambasadorka Nadačního fondu VRBA Berenika Kohoutová a český operní pěvec Adam Plachetka. Během koncertu i po něm budou mít diváci možnost podpořit Nadační fond VRBA, který pomáhá ovdovělým rodinám.

Filip Strejc nazpíval v Hudebním studiu Mníšek Milana Hermana slavný hit Canzone per te Luise Bacalova, Sergia Bardottiho a Sergia Endriga, vítěznou skladbu festivalu Sanremo 1968, známou z repertoáru prvního interpreta Roberta Carlose, Ornelly Vanoni, Claudia Baglioniho, Enrica Ruggieriho a především pánského pěveckého tria Il Volo. Jeho nový videoklip je věnován letos jubilující hudební mecenášce, vnučce kancléře Klemense Metternicha, kněžně Paulině Metternichové (1836-1921); připomíná však také blížící se výročí úmrtí Napoleona Bonaparteho (1821) a zničení paláce Tuileries (1871) (https://www.youtube.com/watch?v=hMJjOCrIv8Y)

Přijímací talentové zkoušky ke studiu zpěvu a dalších oborů na Základní umělecké škole Josefa Slavíka Hořovice se pravděpodobně uskuteční v druhém červnovém týden letošního roku. Sledujte webové stránky a facebookový profil školy a YTkanál Zámecká Nokturna.