Místostarostka přijala zástupce rodičovské veřejnosti

2021-04-22 08:28:12 Autor: Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Od minulého týdne byla obnovena školní docházka, ovšem s omezeními – jde o rotační výuku žáků prvního stupně, kteří jsou dvakrát týdně testováni a ve škole musí mít roušky či respirátory.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

Základní škola Jiráskovy sady.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Obnovení školní docházky za výše uvedených podmínek schválila vláda, což znamená, že samotná města, coby zřizovatelé základních škol, nemohou do systému zasahovat.

„Od začátku obnovené školní docházky se setkáváme s nesouhlasem některých rodičů s opatřením Ministerstva zdravotnictví. Zároveň nás tito rodiče vyzývají, abychom jednali s řediteli škol o nerespektování opatření. Rodičům byl zaslán právní výklad k tomuto názoru,“ uvedla místostarostka Zorka Brožíková.

Všechny příbramské základní školy testují děti dvakrát týdně, jak jim vládní nařízení ukládá. „Dnes jsem na radnici přijala několik rodičů, kteří nesouhlasí s nastavenými podmínkami. Názory občanů vnímáme a respektujeme, ovšem jde o situaci, kterou z pozice města nemůžeme žádným způsobem ovlivnit. Stížnosti rodičů musí směřovat na Ministerstvo zdravotnictví. Na druhou stranu je také třeba zmínit, že se setkáváme i s rodiči, kteří nás žádají, aby na všech školách byla nastavená pravidla striktně dodržována,“ dodala místostarostka Brožíková.

Závěrem je třeba dodat, že podle zmiňovaného nařízení nemůže být dítě nuceno k účasti na testování, ale neúčast zároveň nemůže být jakkoliv sankciována. Důsledkem je pouze nemožnost účasti na prezenční výuce. V těchto případech jde o omluvenou absenci.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí