Tři zloději zadrženi téměř při činu

2021-04-22 08:15:50 Autor: PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Policejní hlídce se podařilo dne 20. dubna po druhé hodině ranní zadržet krátce po činu zloděje. Třicetiletý muž vnikl do auta zaparkovaného v Příbrami. Z přihrádky odcizil pouzdro s ovládacím čelním panelem k autorádiu, následně násilím vytrhl ze středové části palubní desky i autorádio.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

(Ilustrační foto archiv)

Svým jednáním způsobil škodu ve výši jednoho tisíce korun. Poté, co spatřil příslušníky policie, odhodil kradené věci se šroubovákem, utéct se mu ale již nepodařilo.

Úspěšní byli příbramští policisté včerejšího dne i v dopoledních hodinách. Dopadení pachatelů napomohla oznamovatelka, která si všimla dvou podezřelých osob a neváhala okamžitě zavolat na policii. Hlídka vyjela na místo a zadržela muže ve věku 42 a 24 let, právě když opouštěli rekonstruovaný rodinný dům sklepním okénkem. V batohu měli tři tuby silikonových tmelů a pět sad dveřního kování, vše v hodnotě tří tisíc korun.

Starší z mužů byl již v minulosti za obdobný skutek souzen a trestán. Navíc u něj policisté nalezli při prohlídce falešnou bankovku o nominální hodnotě jednoho tisíce korun.