Odpočívadlo doplní dřevěná socha, lesní hřiště i detailní mapa CHKO Brdy

2021-04-16 09:20:41 Autor: Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Turismus je pro Příbram důležitý, proto se připravují stále nové atraktivity nejen ve městě, ale také v jeho blízkém okolí. Aktuální novinkou je zcela nové odpočívadlo v Kozičíně.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

Odpočívadlo v Kozičíně.
(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Osada Kozičín je jednou ze vstupních bran do Brd. Takto důležité místo si zcela jistě zaslouží také svoji pozornost. První z několika novinek letošního roku je již dokončená výstavba turistického odpočívadla.

„Nové odpočívadlo v přírodním stylu je dokončeno, ale s prací v této lokalitě se nekončí. Každé místo si zaslouží svůj symbol. V Orlově máme sochu Fabiána a zde v Kozičíně, tak jak název osady napovídá, to bude dřevěná socha kozy, kterou vytvoří učitelé Waldorfské školy Příbram. Dalším krokem, který chceme ještě letos za podpory turistické oblasti Brdy a Podbrdsko zrealizovat, je výstavba lesního hřiště, na kterém si děti rády protáhnou svaly před samotnou túrou do Brd nebo naopak vydají poslední zbytky sil před návratem domů,“ uvádí k dalším plánům starosta Příbrami Jan Konvalinka a dodává: „Altán vyrobily a postavily Technické služby Příbram, za což pracovníkům organizace velice děkuji.“

Posledním počinem, který nesmíme opomenout, je osazení detailní mapy CHKO Brdy, kterou město připravuje ve spolupráci s Klubem českých turistů a Turistickou oblastí Brdy a Podbrdsko (brdyapodbrdsko.cz).

Eva Švehlová, DiS.
tisková mluvčí