Příspěvky z veřejné sbírky

2021-03-26 09:14:20 Autor: Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Finanční podpora z veřejné sbírky, kterou vyhlásila příbramská radnice, byla v březnu přiznána dvěma žadatelkám, samoživitelkám, které nedosáhly na finanční pomoc od státu.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

Příbramská radnice.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

V průběhu března byly na Odbor sociálních věcí a zdravotnictví podány tři žádosti o finanční podporu z účtu veřejné sbírky. Dvě žádosti byly posunuty k projednání na radu města, třetí byla zamítnuta, neboť žadatelka není občankou našeho města.

„Rada města schvalovala dvě žádosti o podporu. V obou případech se jedná matky samoživitelky, jejichž příjmy byly pozastaveny či sníženy v souvislosti s aktuálními vládními opatřeními. Příspěvky ve výši tři a čtyři tisíce korun byly přiznány,“ uvedl po jednání rady města starosta Jan Konvalinka.

Rodiče samoživitelé, kteří jsou dotčeni vládními opatřeními a nebyla jim přiznána státní podpora, mohou i nadále žádat o příspěvek z transparentního účtu veřejné sbírky města Příbram.

Formulář žádosti je k dispozici na webových stránkách města, případně je možné kontaktovat Odbor sociálních věcí a zdravotnictví.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí