Studenti Gymnázia pod Svatou Horou - učitelé požadují, abychom se rozhodovali samostatně, to nám ale Kraj v současné době neumožňuje

2021-02-22 10:47:53 Autor: Martina Janíková ©

Novinové články zmiňují pouze naše rodiče, absolventy školy a širokou veřejnost, ale málokdy zmiňují právě nás, přitom nás se tato situace týká poměrně dost, nemyslíte? - říkají studenti Gymnázia pod Svatou Horou ve videu, které si vzhledem k událostem poslední doby připravili.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

(Z videa)

„Toto video byl čistě náš nápad, nevzniklo na popud některého z rodičů nebo učitelů. Do teď se o celé situaci mluví bez toho, aniž by se nás někdo zeptal na náš názor,“ říkají studenti. „Také prosíme pana radního Váchu, nejen jako studenti, ale i budoucí voliči, aby se poučil z knih dějepisu a nerozhodoval o nás bez nás,“ dodávají.

Redakce doplňuje, že ačkoli radní Milan Vácha zde v Příbrami podnikl již řadu mediálních kroků, ve kterých už sloučení příbramských gymnázií považuje za hotovou věc, dokonce již rozdává posty ve vedení budoucího sloučeného gymnázia, celá takzvaná optimalizace středočeského školství dosud hlasováním středočeského krajského zastupitelstva neprošla. Nejbližší zasedání, na kterém by tento bod mohl být teoreticky projednán, je 29. března či následující 26. dubna 2021.

Mediální vystupování radního Milana Váchy se tak v podstatě rovná šíření poplašné zprávy, která již nyní těžce dopadá právě na Gymnázium pod Svatou Horou. A to v situaci, kdy již někteří krajští zastupitelé avizují, že se sloučením příbramských gymnázií souhlasit nebudou.

Tato diskuse již byla ukončena.