V "Dynamickém nákupním systému" nově také údržba a opravy městských budov

2021-02-19 09:32:46 Autor: Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Jako jedno z prvních měst v republice zavedla Příbram v loňském roce "Dynamický nákupní systém" v oblasti výstavby, opravy a údržby pozemních komunikací. Nyní se tento systém zavádí také na údržbu a opravy budov v majetku města.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

Příbramská radnice.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Zavedení Dynamického nákupního systému (DNS) je zavedením moderního a plně elektronického zadávání veřejných zakázek. Jedná se o otevřenou formu řízení, ke kterému se mohou průběžně přidávat další účastníci.

„Tento systém, jehož používání zajistí časovou úsporu a menší administrativní zátěž, se nám osvědčil, a proto jej nyní zavádíme také v oblasti údržby a oprav městských budov. Cílem systému je zjednodušení zadávání veřejných zakázek. Díky jednoduchému procesu jsou zakázky přístupné také malým a středním podnikatelům,“ zdůvodnil zavedení DNS starosta města Jan Konvalinka.

Se zavedením DNS souvisí také předběžná tržní konzultace, která se uskutečnila online 17. února. Pro ty, kteří se nemohli zúčastnit, je prezentace z této konzultace dostupná na webu města.

Do DNS se potencionální dodavatelé mohou přihlásit prostřednictvím Národního elektronického nástroje NEN (nen.nipez.cz). Zakázka bude uveřejněna do konce února, lhůta pro podání žádostí poběží měsíc. Poté proběhne posouzení dokladů přihlášených zájemců a po zavedení DNS mohou případní opozdilci podávat žádosti o účast dále průběžně.

Prezentaci najdete na odkazu: 1url.cz/ZzAjx

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí