Epidemiologická situace - okres Příbram je na šestém místě ve Středočeském kraji

2021-02-08 08:10:33 Autor: Mgr. Jaroslav Hodrment ©

Z hlediska přírůstku nakažených covidem-19 za 24 hodin je na tom nejhůře Praha, následuje Kladno a Kolín. Okres Příbram se veze uprostřed pole na šestém místě, oázou epidemiologického klidu je ve Středočeském kraji Rakovník. Volná lůžka na JIP zatím jsou, počet nemocných zdravotníků se vlivem očkování snižuje.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

(Ilustrační foto archiv)

Přibližně 80 vojáků vypomáhá ve třech zařízeních sociální péče a v šesti nemocnicích. Nákaza se vyskytuje ve 166 školských zařízení kraje, také v mateřských školách, kde se počet ohnisek zvýšil na 99. Mírně se zlepšuje počet výjezdů záchranné služby a je také méně nemocných záchranářů. Celkově je na tom Středočeský kraj ovšem stále nejhůře ze všech českých krajů.

Zatím bylo naočkováno 23 834 Středočechů, za poslední dva týdny to bylo 13 480. V Příbrami čeká přibližně 2 tisíce lidí na volný termín, registrováno k očkování je ještě asi 60 příbramských zdravotníků. Již 5 112 lidí má očkování ukončeno dvěma dávkami.

Aktuální epidemiologická situace, strategie očkování proti COVID-19 ve Středočeském kraji (soubor PDF, zdroj Středočeský kraj)

Záznam tiskové konference Středočeského kraje (Zdroj FB Středočeského kraje)