Pracovat nechtěli, kradli

2020-11-11 07:37:40 Autor: PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Od poloviny srpna řádili na Příbramsku dva recidivisté ve věku 37 a 38 let. Jezdili po obcích a městech a kradli, co se dalo. Vykrádali zejména zaparkovaná auta, jednou se vloupali do domu v Příbrami a jednou do bytu v Březnici.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

(Ilustrační foto archiv)

Z vozidel brali oblečení, nářadí, pruty, doklady, ale i nůž, pivo či holínky. Z obydlí zmizely peníze, fotoaparáty, notebooky, telefon, také vozidlo značky Nissan Juke v hodnotě 300 tisíc korun či několik krabic mléka. Vůz byl pak nalezen odstavený v lese na Dobříšsku, chyběly mu však kola, světlomety, zrcátka, panel autorádia a blatníky.

Mladší z mužů neoprávněně užíval motocykl značky Simson, který vzal v obci Březnice, a vozidlo Toyota Yaris, které ukradl na Dobříši a následně odstavil na Berounsku, kde se vloupal do sklepní kóje. Usedl navíc za volant, přestože má vysloven zákaz řízení. Staršího z mužů zadržela hlídka v Příbrami dne 6. listopadu kolem třetí hodiny ranní, když se pokusil vniknout do nákladního automobilu.

Policisté muže obvinili koncem minulého týden z celkem 12 případů, čtyři z toho spáchali společně. Mladší z nich je obviněn z šesti trestných činů, konkrétně z krádeže, neoprávněné užívání cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nyní se nachází ve vazební věznici. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Druhý muž je vyšetřován na svobodě, a protože spáchal jedenu z krádeží v době nouzového stavu, může strávit ve vězení až osm let svého života.