Na Rallycross do Sedlčan

2020-07-26 08:46:16 Autor: Daniel Kříž ©

O víkendu 1. a 2. srpna se na sedlčanskou kotlinu opět po roce vrací závod FIA Zóny Střední Evropy v Rallycrossu. A startovní listina slibuje letos velmi zvučná jména a vysokou obsazenost v jednotlivých divizích s mezinárodní účastí. A to nejen z důvodu velkého počtu zrušených zahraničních závodů.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

(Z upoutávky)

Součástí sedlčanského podniku bude Česká trofej historických automobilů, ve které se představí stálice českého rallycrossu Pavel Koutný, Marek Zeman a Jaroslav Marchal. A nutno dodat, že v těchto divizích se o přední příčky perou i zástupkyně něžného pohlaví.

Další divizí, která bude součástí tohoto podniku, je divize Kartcross. Ta brázdí jak autocrossové, tak rallycrossové tratě a při svých jízdách nabízí divákům opravdu tvrdé a dechberoucí souboje.

V sériové divizi takzvaných eNek budou mít diváci možnost fandit vycházejícím hvězdám rallycrossových tratí Martinu Knápkovi a Lukáši Pechovi, kteří zde v Sedlčanech začínali jako jezdci hobby závodů.

V divizích Super Touring Cars si nikdo nedokáže představit závod bez nedostižného Romana Častorala, který bude mít ve své třídě na tomto závodě opravdu vysokou konkurenci nových jezdců. Také v dalších kubaturách divize Super Touring Cars se pro sezonu 2020 objevila nová jména. V Sedlčanech se představí bývalý autokrosař Radek Dvořák a veliké překvapení sezony, téměř domácí jezdec, Tomáš Stránský, který svou rychlost potvrzoval již na prvním závodě v Sosnové.

Divize S1600 aktuálně čítá jedenáct jmen v čele s Janem Černým, Josefem Šustou a jeho mladším bratrem Jiřím. I v této divizi se objeví domácí jezdec, a to Petr Třešnák.

V královské divizi Super Cars je aktuálně přihlášeno šest jezdců a nechybí mezi nimi Alois Höller a Aleš Fučík. Ty na startu doplní bývalí autokrosaři Jan Bartoš a Marek Joura.

Na sedlčanskou kotlinu se o víkendu 1. a 2. srpna rozhodně vyplatí přijet.