Středočeské nemocnice dostanou individuální účelové dotace na krytí výdajů v souvislosti s pandemií COVID-19

2020-07-09 11:07:54 Autor: Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©

Celkem 152,68 milionu korun poskytne oblastním nemocnicím ze svého rozpočtu Středočeský kraj pro krytí dodatečných výdajů nad rámec stanovených standardních výdajů oblastních nemocnic, a to na zajištění ochrany veřejného zdraví v souvislosti s pandemií COVID-19.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

Oblastní nemocnice Příbram.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Rozhodli o tom středočeští zastupitelé na svém mimořádném jednání 9. července 2020.

Z celkové částky obdrží Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s. 25,1 milionu korun; Oblastní nemocnice Kladno, a.s. 71,6 milionu korun; Oblastní nemocnice Kolín, a.s. 28,6 milionu korun, Oblastní silnice Mladá Boleslav, a.s. 8,8 milionu korun a Oblastní nemocnice Příbram, a.s. 18,4 milionu korun. Zastupitelé také schválili vzor veřejnoprávní smlouvy na poskytnutí individuální investiční dotace, která bude s nemocnicemi uzavřena.

„Očekáváme, že se nám uvedené finanční prostředky vrátí v nejvyšší možné míře zpět z Fondu solidarity EU, kde budou nárokovány prostřednictvím Ministerstva financí ČR. Rozhodnutí o přidělení tohoto příspěvku z Fondu solidarity EU očekáváme na podzim tohoto roku a doufám, že peníze bychom mohli mít v rozpočtu již na konci tohoto roku,“ upřesnil radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví JUDr. Robert Bezděk, CSc..