Policisté pronásledovali řidičku, ta pak havarovala

2020-07-09 08:33:37 Autor: PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Sedlčanští policisté dne 7. července navečer prováděli silniční kontrolu nedaleko obce Osečany. Hlídka stavěla projíždějící vozidlo zastavovacím terčem, jeho řidička však nereagovala na daný pokyn a pokračovala v jízdě. Příslušníci policie ji začali pronásledovat se zapnutým majákem, motoristka ale odmítala zastavit.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

Sedlčany.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

V obci pak kvůli vysoké rychlosti nezvládla odbočování vpravo a havarovala, narazila do vzrostlého stromu. Žena nebyla za jízdy připoutána a při nehodě utrpěla lehké zranění. Dechová zkouška i test na drogy byl u ní negativní. Jak se následně ukázalo, dotyčná má ale platný zákaz řízení. Nyní se bude zpovídat z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Dne 8. července došlo v ranních hodinách v Sedlčanech ke střetu osobního vozidla a cyklisty. Třiašedesátiletá motoristka nedala přednost 78letému muži jedoucímu na elektro kole po kruhovém objezdu. Cyklista utrpěl při střetu poranění lehčího charakteru. Hmotná škoda byla vyčíslena na 11 tisíc korun.

Pod vlivem drog usedl za volant 42letý muž. Hlídka ho kontrolovala dne 8. července dopoledne na pozemní komunikaci mezi osadou Nalžovické Podhájí a rekreační oblastí Častoboř. Provedený test u něj vykázal přítomnost metamfetaminu ve slinách. Řidič se svým jednáním dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.