Fyzické napadení a opilá žena ve vlaku

2020-07-07 10:07:21 Autor: PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Dne 6. července navečer přijal operační důstojník na lince 158 informaci, že se v Březnici perou dvě osoby. Po příjezdu na místo příslušníci policie zjistili, že 36letý muž nejdříve slovně a poté fyzicky napadl o šest let mladšího muže.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

(Ilustrační foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

I před policisty byl neustále agresivní a nechtěl svého jednání ani přes opětovnou výzvu zanechat. Následně byl dotyčný převezen do policejní cely, v dechu mu hlídka naměřila téměř tři promile alkoholu. Nyní se bude zpovídat z přestupku proti občanskému soužití a proti veřejnému pořádku, ve správním řízení mu hrozí pokuta ve výši až 20 tisíc korun.

Hodinu poté vyjížděla jiná policejní hlídka na vlakové nádraží v Příbrami. Ve vlaku, který přijel ve směru od Březnice, seděla žena, která vulgárně nadávala cestujícím a nechtěla ze soupravy vystoupit. Policisté u 30leté ženy zjistili při dechové zkoušce skoro dvě promile alkoholu. Před jejím umístněním do policejní cely však museli zajistit péči o nezletilé dítě, které měla s sebou. Ženě může být uložena ve správním řízení za přestupek proti veřejnému pořádku, kdy budila veřejné pohoršení, až desetitisícová pokuta.