Jindřich Vařeka: Senát byl sen

2020-06-08 08:13:53 Autor: Ing. Jindřich Vařeka ©

Vzhledem k různým spekulativním článkům, které v poslední době poněkud zbytečně sytily veřejný prostor, považuji za vhodné vyjádřit se dostatečně zřetelně k tématu mé kandidatury do Senátu.

Příbram, Příbramsko - Celý článek

Ing. Jindřich Vařeka, příbramský radní.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Po uvažování delším, než bych si sám byl přál, jsem dospěl k názoru, že Albrecht z Valdštejna nepostavil svůj palác pro mne. Tím chci říci, že nehodlám kandidovat do Senátu PČR.

Přiznávám bez mučení, že jsem jistou dobu vážně přemýšlel o tom, že bych snad jako senátor České republiky mohl důstojně završit svoji dráhu ve veřejné správě právě tímto způsobem.

Příbram je mé rodné město, mám ho rád, a proto ani dnes nelituji let, které jsem mu věnoval. Jako senátor bych Příbrami byl jistě mohl posloužit znovu, ale po důkladné rozvaze jsem si uvědomil, že vzhledem k mým dalším životním plánům by nebylo rozumné naložit si na svá bedra víc, než mohu unést.

Uvědomuji si, že by se snadno mohlo stát, že Příbram ani v dalším senátním období nedokáže prosadit „svého“ senátora, což by jistě byla škoda. Nicméně, tak nějak jsem dospěl k tomu, že jeden by neměl v životě činit než jen taková rozhodnutí, která se od něj čekají, protože naší největší zodpovědností je koneckonců především náš vlastní život.

Kandidátům do Senátu přeji hodně sil a především pevné odhodlání nenechat se zviklat těmi několika nenávistníky, kteří nedokážou nic jiného, než jen marnit „haty“ svůj vlastní i cizí čas.

Příbramákům přeji, aby měli v senátních volbách šťastnou ruku a zvolili si opravdovou osobnost, která se za ně bude brát, a ne nějakého, duchem a odvahou malého, politického kecala.

Jindřich Vařeka,
Váš bývalý starosta, t.č. na odpočinku

Tato diskuse již byla ukončena.
Autor:Richard Hadač Vloženo: 2020-06-17 09:14:50 IP: 194.213.41.***
Profous: 1. Nerozumím větě "Město Příbram" a "hučící většina" jde mimo svobodně zvolené zastupitelstvo", 2. Z Vašeho vyjádření vnímám, že je Vám jedno, jak se určitého výsledku dosáhne, že pro Vás je důležitý jen výsledek, nikoliv cesta - tak v tom se určitě neshodneme a za 3. opět nerozumím "A pokud je nějaká strana ukřivděna v počtu zastupitelů...".
Autor:Profous Vloženo: 2020-06-11 20:21:16 IP: 109.81.211.***
Renovace domů "chudákem" dopadla velmi dobře, vzhled města je zase o něco přívětivější. Nyní je ještě třeba zlikvidovat garážový slam pod tratí a zrenovovat hřiště Na cihelně, tím se celá oblast pod tratí změní k nepoznání. Je jedno, za kterého potentáta města dojde k racionální úpravě města, rozhoduje zastupitelstvo, to si my Příbramané volíme sami, a to by se mělo nechat ovlivňovat jen svými voliči. "Město Příbram" a "hučící většina" jde mimo svobodně zvolené zastupitelstvo. A pokud je nějaká strana ukřivděna v počtu zastupitelů, musí se snažit získat od voličů ve volbách hlasy.
Autor:Richard Hadač Vloženo: 2020-06-09 07:52:32 IP: 194.213.41.***
Profous: Ano máte pravdu - prodává Město Příbram, ale stejně k tomu tedy mělo být přistupováno i v případě I. polikliniky, tu taky prodávalo Město Příbram a nikoliv p. Řihák a Šedivý - také trochu té soudnosti. Každopádně prodej I. polikliniky a prodej bytových domů v Březnické ulici považuji za naprosto stejný (špatný) případ s tím rozdílem, že při prodeji bytů v Březnické ulici nás "Město Příbram" přesvědčovalo a "hučící většina" i uvěřila, že investice do opravy je naprostý nesmysl a návratnost je 20, 50 nebo snad 100 let. Chudák ten, jež koupil a opravil. Soudnost opět stranou a v ZM to prošlo "o fous".
Autor:Honza B. Vloženo: 2020-06-08 12:26:43 IP: 109.72.3.***
To bylo řečí a bývalý starosta je na odpočinku.Já myslel že "maká" v v Radě na radnici. Nemaká.Je na odpočinku .Odpočívá t.č. na odpočinku.
Autor:Profous Vloženo: 2020-06-08 10:50:06 IP: 109.81.211.***
Pan Samec ??? Prodává Město Příbram, trochu soudnosti (nad)samče.
Autor:Samec Vloženo: 2020-06-08 10:04:19 IP: 185.220.101.***
Dobře děláte Jindřichu. Lokálně úspěšní politici typu Jiřího Čunka v PS, nebo senátu často neuspějí. Držím vám palce abyste při nějakém dalším prodeji městského majetku uspěl a nemusel zahlcovat lokální politiku vlastním fňukáním o všech nespravedlnostech bytí.